'Wij zijn er' - Amman - Special Mission Sustainable

Asset Publisher

'Wij zijn er' - Amman - Special Mission Sustainable
Onder het motto werkt ‘Walk our talk’ Mission Sustainable werkt aan een eerlijk en duurzaam BZ. Op onze posten wordt Mission Sustainable in de praktijk gebracht. Door bijvoorbeeld afval te scheiden, vegetarische gerechten te serveren, zonnepanelen op ambassades te plaatsen en kleding te recyclen. Laat je inspireren door onze collega’s in Ljubljana, Vilnius, Amman!

Amman

Het groene team van Amman is erin geslaagd verschillende duurzame acties uit te voeren, zoals het plaatsen van aparte recyclagebakken, ook voor kleding. Ook zijn er zonnepanelen geïnstalleerd om het energieverbruik te verminderen.

Het groene team maakt collega's bewust van de impact op het milieu, door bijvoorbeeld vleesloze potlucks en meerdere bewustwordingssessies.

Collega's worden aangemoedigd hun recycling van thuis mee te nemen en in de recyclingbakken op de ambassade achter te laten. Recycling is ongebruikelijk in Jordanië.

Daarnaast is het gebruik van papier, plastic en elektriciteit op de ambassade teruggedrongen. Het team heeft het ministerie gevraagd om de standaardinstelling van alle printers op de ambassade te wijzigen naar tweezijdig printen. Ook is het team overgestapt op glazen drinkwaterflessen in plaats van plastic.

Ook zijn er een paar herbruikbare boodschappentassen aanwezig die gebruikt kunnen worden als collega's boodschappen gaan doen bij winkels in de buurt. En de posters naast de lichtschakelaars herinneren iedereen om het licht uit te doen.