BZ gaat aan de slag met het verduurzamen van evenementen – doe je mee?

Contentverzamelaar

BZ gaat aan de slag met het verduurzamen van evenementen – doe je mee?

Wil je praktische hulp bij het verduurzamen van je evenementen? Sluit je dan aan bij de werkgroep circulaire evenementen. Onder leiding van experts en samen met andere posten en directies verken je de mogelijkheden van het verduurzamen van jouw (publieks)evenementen. Tijdens de online sessies wissel je kennis en ervaring uit en je krijgt tips en voorbeelden aangereikt.

In de werkgroep gaan we kijken we onder andere naar: catering, afvalpreventie, goodies en promotiematerialen, vervoer en duurzame alternatieven. Ook staan we stil bij de communicatie over duurzaamheid en het creëren van draagvlak.

Elke deelnemer organiseert in totaal 3 duurzame evenementen. De geleerde lessen worden opgeschaald naar de rest van BZ. In de werkgroep is ruimte voor 6 deelnemers. Bij meer animo verbreden we het initiatief.

Ik doe graag mee!

Op 27 september 2022 gaat de werkgroep van start. Ben je enthousiast of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rosa Peek: rosa.peek@minbuza.nl

Dit initiatief is één van de circulaire pilots van het programma Mission Sustainable. Bij praktische tips vind je meer informatie hoe je duurzame evenementen organiseert.